Nu firar vi 50 år!

I år fyller Ringstorpsskolan 50 år. Det firar vi i dagarna sex på tema 60-tal. Inför jubileumsveckan har eleverna fått lära sig om hur en skoldag kunde gå till 1966. De har läst på och sett klipp om hur det kunde vara på 60-talet.

Idag ser vi prydliga led av elever på Ringstorpsskolan med tidstypiska kläder och frisyrer. Eleverna niar de vuxna de möter på skolan och står upp då besökare kommer in i klassrummet.

Kunskaper, gemenskap och glöd

– Nu när vi genomför Ringstorpskolans 50-årsjubileum går vi samtidigt på djupet med våra kunskaper kring 60- talet och förkovrar oss i olika teman. Jubileumet ger oss historiekunskaper, glädje, mer gemenskap och glöd. Glöd för att hålla nyfikenheten och lusten att lära vid liv, berättar rektor Helena Rosenlöf.

Delar med oss kunskaper

För att väcka denna nyfikenhet och inspiration kring dåtidens samhälle och skola har vi bjudit på utklädda och kreativa pedagoger. Vi bjuder också på en invigning med pompa och ståt, en skoldag från 60 talet, annan matsedel och självklart besök hos varandra i klasserna så att alla kan dela med sig av sina nya kunskaper.
– Vilket kul firande ni har planerat och extra kul att ni lärare går all in! Detta blir verkligen ett minne för eleverna, uttryckte en förälder under utvecklingssamtalet i veckan.

Ringstorpsskolan avslutar sin jubileumsvecka med en rejäl gemensam avslutning, många skratt och förnyad vi-känsla i både kropp och knopp.

Fler bilder från firandet hittar du på vår Instagram för Ringstorpsskolan.